Kuva Ismo Kyllönen

Mikä on WBTB

Who Bites the Best tai tutummin WBTB on ainutlaatuinen rotuottelu suojelussa, joka on avoin kaikille palveluskoiraroduille. Suomessa pk-rodut voi toki kilpailla omissa mestaruuskokeissa tai sitten kaikille yhteisissä SM-kisoissa, mutta tämän tyyppistä rotujen taistoa ei ole aikaisemmin ollut.

Who Bites the Best järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2015 ja se sai todella hyvän vastaanoton. Kisajärjestäjät valitsivat kisapaikaksi Kirkkonummen urheilupuiston joka paikkana tarjosi upeat arvokisapuitteet. Kisassa oli 7 eri rodun edustajia ja kisa keräsi valtavasti yleisöä. Kisaa markkinoitiin “kaiken Kansan tapahtumana” eikä vain koiraharrastajien tapahtumana. Tapahtumassa nähtiinkin paljon mm. lapsiperheitä jotka nauttivat kisatapahtumien ohella väliaikaohjelmista tai ajelusta koirien vetämissä kärryissä . Myös virkavalta oli edustettuna kun Espoon poliisista oli nuoria poliisikoiranalkuja yleisön rapsuteltavana.

Who Bites the Bestille ominaista on kilpailujen mainosvideo – tällaista markkinointia ei ole tehty Suomessa koskaan aikaisemmin. Mainosvideon idea on haastaa kaikki rodut mukaan ja videot ovat saanneet runsaasti huomiota, niitä on katsottu Youtubessa yli 25 000 kertaa. Mainoksen toteutti järjestäjät yhdessä ammattikuvaajan ja ohjaajan kanssa.

Nähdään Kirkkonummella!